Music Trade je kompanija sa dugom tradicijom poslovanja u muzičkoj i ugostiteljskoj industriji. Naime, osnivač i vlasnik, Stevan Leštar, od 1986. bio je vlasnik I vodio je jedan od prvih klubova u Novom Sadu u kom su se održavale žive svirke poznatih i manje afirmisanih rok-izvođača. Sa legendarnim nazivom „Rupa“, jer se nalazila u podrumu, bila je smeštena u blizini Akademije umetnosti i kao takva, ubrzo je postala omiljeno mesto svih vrsta umetnika. Okupljajući tako sve ljubitelje alternativne scene koji su tražili drugačiji zvuk u odnosu na šablonizovane gradske kafane sa kariranim stolnjacima i pasivnom atmosferom, „Rupa“ je postala kultno mesto koje se danas pominje u rok-enciklopedijama i na izložbama sada poznatih slikara i umetnika iz tih generacija kao sinonim za dobar provod, glavno stecište r’n’r gradske scene bez kiča i šunda.     

Sarađujući sa brojnim muzičarima prilikom organizovanja svirki, Stevan je uvideo da se oni suočavaju sa nedostatkom kvalitetnih muzičkih instrumenata i prateće opreme. Naime, pošto je često putovao za Nemačku u to vreme zbog porodičnih poslova, uvek su ga molili da im nešto odande i donese, bilo to žice za gitaru ili pak, neki muzički instrument. I tako se iz velike ljubavi prema dobroj muzici i sjajnom provodu rodila ideja za novi poslovni poduhvat – 1995. otvara se „Nota“, koja će popuniti rupu na tadašnjem tržištu kao jedna od prvih privatnih muzičkih prodavnica u Novom Sadu.

Danas je ova kompanija još uvek porodična firma koja broji petnaest zaposlenih i koja stalno osluškuje tržište šireći i granajući svoje poslovanje. Kod nas se mogu naći poznati brendovi muzičke industrije kao što su Gibson, Fender, Pearl, Marshall , Ludwig, Conn-Selmer, Buffet Crampon, Epiphone, Dean, Ibanez i mnogi drugi, kao i sve vrste muzičkih instrumenata i prateće opreme, odnosno razglasnih sistema poput pojačala, zvučnika i slično. Prateći razvoj novih tehnologija, a samim tim i novih zahteva na tržištu od 2001. kompanija se bavi uvozom računara i opreme u okviru poslovne jedinice Star Computers. Takođe, još u dial-up eri, izgradili smo prvi online shop u branši prodaje muzičkih instrumenata koji se od tada konstantno unapređuje, a otvorili smo i jednu prodavnicu u Beogradu 2004. godine.

Nakon ukidanja sankcija, od 2003. poslujemo pod nazivom Music Trade instruments & more d.o.o. i danas smo ekskluzivni zastupnici brojnih poznatih brendova iz muzičke industrije poput Pearl drums, Meinl cymbals & percussion, Conn-Selmer, Ludwig, Zoom, Aquarian, i mnogih drugih.

Porodična tradicija i poslovna politika pouzdanog partnera su naše prepoznatljive karakteristike o čemu svedoči i naša uspešna saradnja sa nekim od najznačajnijih kulturnih i muzičkih institucija, a koja datira još od 2004. godine. Među našim zadovoljnim klijentima nalaze se muzičke škole Isidor Bajić i Josip Slavenski, te Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, Narodno pozorište u Beogradu, Fakultet muzičke umetnosti takođe u Beogradu, Akademija u Novom Sadu, ali i Reprezentativni orkestar garde vojske Srbije. Uzimajući u obzir našu veleprodajnu mrežu i naše dilere, ta lista je daleko duža, jer redovno učestvujemo na tenderima za opremanje orkestara, pozorištâ, operâ i drugih kulturnih ustanova.

U periodu od 2008-2012, unapređenjem kvaliteta usluge, proširili smo svoje poslovanje na zastupanje pojedinih poznatih muzičkih bendova u Srbiji i organizovanje njihovih koncerata. Primera radi, sarađivali smo sa grupom Van Gogh.

Kao porodična firma usmerena uvek na svoje i potencijalne kupce, od 2012. smo odlučili da proširimo svoje poslovanje i na druge proizvode zbog drastičnih promena na tržištu, ali i kao odgovor na zahteve klijenata. Našu paletu smo upotpunili novim proizvodima koji se još nisu nalazili na našem tržištu. Sada uspešno radimo uvoz i izvoz najkvalitetnijeg belgijskog piva, vrhunskih francuskih čokolada i kakao praha, a potom i italijanskog materijala za modnu industriju od najkvalitetnije vune, kašmira i drugo, kao i tekstila za košulje vodećih proizvođača. Zbog svega navedenog, 2017. godine smo se odlučili da sa punim poverenjem u kvalitet na listu brendova koje donosimo potrošačima, uvrstimo i čuveni LEICA – prestižnog proizvođača fotoaparata, kamera, objektiva i ostale opreme. Važno je napomenuti da za deo navedenih proizvoda, posedujemo pravo prodaje za region ex-Yu i Albanije, a uskoro se nadamo i novim ugovorima i poslovanju na novim tržištima.

Razlikujemo se od ostalih po tome što smo oduvek težili da kupcima pružimo ono što drugi nisu ili ne mogu.

Iako imamo već dobro obučen i uigran tim zaposlenih, a Vi ipak želite da postanete deo toga, možete nam poslati svoj CV na: [email protected]

KONTAKTIRAJTE NAS

5 + 0 = ?

USKORO!